Crypto-marknader kastar 10 miljarder dollar i timmar när Bitcoin förlorar $ 400 (Market Watch)

ECB-stimulansmeddelande och amerikanska arbetslösa anspråk på en 7-månaders låg kortpumpad Bitcoin men tillgången och hela altcoin-marknaden har återgått ganska kraftigt.

Efter ett kraftigt prishopp mot $ 13.650 intradag har Bitcoin återkallats och handlas runt $ 13.200. De alternativa mynten fortsätter att blöda ut och det totala börsvärdet har sjunkit under 390 miljarder dollar.

Bitcoin till 13 650 $ och tillbaka på ECB Stimulus News

Efter den senaste 2020-höjden avvisades Bitcoin och förlorade nästan $ 1000 i värde i timmar för några dagar sedan. Sedan dess har tillgången kämpat med $ 13 000-nivån.

Efter ytterligare ett dopp under det gick BTC igång. Detta resulterade i en daglig topp på nästan $ 13 700 (på Bitstamp). Intressant nog kom den imponerande prishöjningen strax efter att Europeiska centralbanken sa att den kunde söka ett nytt stimulanspaket i december.

”ECB-rådet kommer att kalibrera sina instrument, när så är lämpligt, för att svara på den utvecklade situationen och för att se till att finansieringsvillkoren förblir gynnsamma för att stödja den ekonomiska återhämtningen och motverka den negativa effekten på pandemin på den beräknade inflationsvägen.”

Mer effektfulla nyheter kom från USA. De arbetslösa anspråken sjönk till en sju månaders lägsta nivå – en nivå som inte registrerades sedan före COVID-19-utbrottet.

Wall Street kände också de positiva effekterna. De tre mest framstående amerikanska aktieindexen stängde torsdagens handel i green. Terminskontrakten har dock sjunkit efter timmar.

Bitcoin har efterliknat aktiens resultat, men som en tillgång som handlades 24 / 7- började den sjunka strax efter att Wall Street stängde dörrarna. BTC har tappat cirka 450 dollar och ligger för närvarande runt 13 200 dollar.

Blood On The Altcoins Street

Situationen inom den alternativa myntmarknaden är minst sagt ogynnsam. Som grafen nedan visar är alla alternativa mynt i rött på en 24-timmars skala.

Ethereum kämpar med $ 380 efter en nedgång på 2,4%. Ripples nedgång på nästan 4% har minskat XRP under 0,24 dollar. Bitcoin Cash (-2,2%), Binance Coin (-7%), Chainlink (-6%), Polkadot (-9%), Cardano (-9%) har alla förlorat betydande bitar av värde från de tio bästa mynten.

Ytterligare förluster kommer från de lägre och medelstora altcoins. Reserverättigheter har minskat med 20%, Yearn.Finance med 17,5% och Synthetix Network Token med (-17%).

Andra dubbelsiffriga prisnedgångar framgår av Ampleforth (-16,7%), ABBC Coin (-16,7%), Ocean Protocol (-16,5%), Compound (-14,5%), Bandprotokoll (-14%), Algorand (- 13%), Ren (-13%) och mer.

Det totala börsvärdet har sett att 10 miljarder dollar avdunstar på en dag och 20 miljarder dollar på två dagar.