Guggenheim CIO onder vuur vanwege de timing van zijn veranderende BTC-sentiment

De CIO van Guggenheim ligt onder vuur op sociale media omdat hij verschillende opvattingen over Bitcoin heeft geuit, schijnbaar aan weerszijden van een grote investering.

De schijnbare verschuiving van Guggenheim CIO Scott Minerd van bullish naar bearish en weer terug aan weerszijden van een SEC-aanvraag met betrekking tot een investering van een half miljard dollar in BTC heeft de wenkbrauwen doen oprijzen op sociale media

De waarneming werd gedaan nadat ongeveer $ 500 miljoen aan BTC op 31 januari van Coinbase naar een reeks privéportefeuilles was verplaatst, wat overeenkomt met een bedrag en ingangsdatum in een SEC- aanvraag door Guggenheim Funds Trust.

Voorafgaand aan de indiening haalde Minerd de krantenkoppen op 21 januari, toen hij een fooi gaf dat BTC een „volledige retracement terug naar het 20.000-niveau“ zou zien, en dat het onwaarschijnlijk was dat het vóór 2022 hoger zou komen .

In een interview met Bloomberg Television op 27 januari zei hij dat de institutionele vraag naar Bitcoin niet hoog genoeg was om het boven de $ 30.000 te houden

Maar sinds 31 januari heeft Minerd zijn high-end prijsschatting voor Bitcoin aanzienlijk verbreed en beweert dat het potentieel heeft om $ 600.000 te bereiken in een interview met CNN op dinsdag, op basis van de schaarste en de waarde van goud. Dit was hoger dan zijn schatting van december, gebaseerd op onderzoek en analyse door Guggenheim Partners, die suggereerde dat de eerlijke prijs van Bitcoin op de lange termijn rond de $ 400.000 zou liggen .

In de overtuiging dat ze getuige waren van een grote discrepantie in het publiekelijk uitgezonden sentiment dat Guggenheim bewust ten goede zou komen, gingen velen naar Twitter en Reddit om de schijnbaar tegenstrijdige uitspraken van Minerd te benadrukken , evenals hun timing en betekenis.