NFL-speler ontvangt een salaris van $ 6,5 miljoen in Bitcoin

NFL-speler ontvangt een salaris van $ 6,5 miljoen in Bitcoin
Russell Okung, die voor Carolina Panthers speelt in de American National Football League (NFL), heeft aangekondigd dat hij eindelijk 50% van zijn jaarlijkse contributie van $ 13 miljoen in Bitcoin heeft ontvangen. Okung werd de eerste speler in de NFL die in Bitcoin werd uitbetaald.

Volgens de officiële aankondiging heeft Okung $ 6,5 miljoen van zijn NFL-salaris omgezet in Bitcoin via BTC-betalingen startup Zap

Okung was een groot voorstander van digitale valuta toen hij in mei 2019 tweette dat hij betaald wilde worden met ’s werelds grootste cryptocurrency.

De NFL-speler reageerde gisteren op zijn eigen tweet en kondigde aan dat hij eindelijk betaling in Bitcoin heeft ontvangen. Okung bekritiseerde de Amerikaanse dollar en uitte zijn bezorgdheid over de stijgende inflatie.

“Als we allemaal in Bitcoin worden betaald, kan niemand ons vertellen wat we moeten doen met de waarde die we creëren. Als u denkt dat verkiezingen vervalst zijn, wacht dan tot u iets over de Amerikaanse dollar hoort. Je kunt ‚x‘ per jaar verdienen en zien hoe het langzaam erodeert met inflatie, of je kunt je zuurverdiende geld beschermen met Bitcoin, ”zei Okung op Twitter.

NFL verklaarde dat de competitie Okung niet rechtstreeks in Bitcoin betaalde, en hij zette zijn jaarsalaris om in BTC via een startup

Ondanks de reden dat de American League niet rechtstreeks betalingen via Bitcoin nastreeft, is ’s werelds grootste cryptocurrency enorm populair geworden onder atleten over de hele wereld. Jack Mallers, oprichter van Zap, vertelde Coindesk in een interview dat atleten van de National Basketball Association (NBA) en in Major League Baseball (MLB) in discussie zijn om aan het programma deel te nemen.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen 24 uur met meer dan 8% gestegen tot $ 28.500. De grootste cryptocurrency ter wereld won in december aanzienlijk aan waarde en steeg in minder dan 4 weken van $ 19.000 naar $ 28.000. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies is nu meer dan $ 750 miljard, aangezien de dominantie van BTC de 70% overschreed, wat het hoogste niveau in weken is.